Hevoset

Olipa hevonen ratsu tai ravuri, kilpaurheilija tai puskapolle, sen keho tarvitsee hoitoa. Vinous oikenee, lihakset rentoutuvat, neste- ja verenkierto paranee. Moni käytöshäiriö korjaantuu kun kipu vähenee.

Teen harjoitushoitoja hevosille hintaan 45€ + 0,50€/km (sis. alv 24%).  Maksuvälineenä käy kortti ja käteinen.

Hoito soveltuu kaikille paitsi tiineille tammoille.

Pari varoaikaa on: rokotuksesta viikko ja nivelpiikistä kolme päivää.

Hoidon jälkeen paljon mieleistä juomista ja kylmällä ilmalla loimi päälle sekä pari päivää lepoa.

Soita tai tekstaa 0400 240 442 niin ihmetellään lisää. Sähköpostiakin voi lähettää osoitteeseen hanna@kehonhuoltoasema.fi.

Mistä on kyse?

Kun aloitin kalevalaisen jäsenkorjauksen opinnot, minulle oli itsestään selvää ryhtyä opiskelemaan myös hevosten hoitamista. Kansanlääkintäseuran täydennyskoulutuksissa on eläinkursseja, joista saa pätevyyden hevosten ja koirien hoitoon. Kyselin kurssien perään syksyllä 2021, mutta niitä ei ollut tulossa.

Mutkan kautta löytyi Henna Halosen (Niilolan tila / Hevosten hyvinvointikeskus) hevosenhuoltokurssin, jota olen nyt käynyt kolmen osion verran. Tällä saa jo aika kattavan tiedon ja taidon harjoitella heppojen mutistelua.

Hennalla on pitkä kokemus hevosten hoitamisesta itse luomallaan tekniikalla, jossa käytetään apuna liikettä ja akupisteitä. Tälle hoitomenetelmälle ei ole erityistä nimeä eikä kurssin suorittanut saa mitään hienoa titteliä itselleen. Käytännössä hoito muistuttaa niin paljon jäsenkorjausta, että nimitettäköön sitä hyvillä mielin niin. Hevonen hoidetaan karsinassa periaatteessa vapaana. Avustaja on hyvä olla pitämässä narun päästä kiinni antaen hevoselle luvan liikkua, muuta ohjaten liikettä pois päin hoitajasta.

Hennan kurssin periajatuksena on tarjota hevosenomistajille tietotaitoa hoitaa hevosiaan ja ammattilaisille – esim. hierojat ja fyssarit – lisää työkaluja omiin hoitomenetelmiinsä.

Minä en lukeudu kumpaankaan ryhmään. Oppimiseni intoa siivittää eläinrakkaus, eikä se mielestäni ole lainkaan huono motivaattori. Moni hevosenomistaja ei ehdi kouluttautua, vaikka kiinnostusta olisikin. Olen omin silmin nähnyt vaikutukset, mitä Hennan taikanäpit saavat hevosissa aikaan ja siksi voi vain olla kiitollinen, että hän jakaa tietämystään kurssien muodossa.

Oma hevosharrastukseni on ollut kausittaista. Lapsena kävin muutaman kerran ratsastustunnilla, mutta jännitin hevosen liikettä ja – herkkis kun olen – pelkäsin huutavaa ratsastuksenopettajaa. Alle parikymppisenä innostuin uudelleen. Kävin muutamilla talleilla havaitsemassa, että aika on tehnyt tehtävänsä ja ratsastuksenopettajat ovat tosi mukavia. Elämäntaipaleelle tarttui myös ystäviä, joiden hevoset ovat huolineet minut selkään ja ponit kärryyn. Aikanaan lasten allergian takia harrastus harveni satunnaiseksi ja viime aikoina taas ei aika ole tahtonut riittää ratsailuun kuin satunnaisesti. Onneksi osuin tälle alalle; on todella mielenkiintoista kuunnella ja aistia, mitä hevoset sanovat ja miten haluavat itseään hoidettavan.